starters

Je werkt al jaren als werknemer, maar het kriebelt om zelf iets op te starten? Je bent jong maar hebt een honger naar ondernemen? Je wilt naast je job nog wat bijverdienen? Of je hebt simpelweg een gewéldig idee? Wij staan klaar om je hiermee te helpen, gedurende het hele traject!

Het eerste kennismakingsgesprek bij ons is gratis. Wij zijn één en al oor, om je daarna te helpen je ambities waar te maken. We bekijken de financiële haalbaarheid van je plannen, en indien nodig stellen we een financieel plan op. Hierbij zorgen we dat er zeker geen kosten vergeten worden, dat de opbrengt niet over- of onderschat wordt, en bevelen we eventueel financieringsopties aan, …

Een vraag die zich meteen stelt bij het opstarten van een zaak, is welk type onderneming jou het beste past. We bespreken uitgebreid de opties, de pro’s en contra’s. We lichten vervolgens helder je fiscale verplichtingen toe, zoals o.a. de sociale bijdragen.

Alle opstartformaliteiten kennen we als geen ander: je ondernemingsnummer aanvragen, BTW-nummer activeren, aansluiten bij sociaal verzekeringsfonds, bij sociaal secretariaat, eventuele vergunningen, etc. Wij regelen het allemaal voor jou!

Je bent als zelfstandige verplicht om een boekhouding te voeren. Als accountant doen we dit voor jou. Zo krijgen we een goed zich op je financiën. Op die manier kunnen we je inkomsten optimaliseren en zorgen we ervoor dat er geen winsten verloren gaan.

Door onze jarenlange ervaring in kleine en grote ondernemingen, beheersen wij de materie perfect en vooral: we kunnen ze in klare taal overbrengen! Je vertrekt bij ons steevast met antwoorden en niet met nog meer vragen.

Heb je bovendien nog wat hulp nodig bij het maken van een website, visitekaartjes, administratie, … dan kunnen we je doorverwijzen naar de juiste professional.